Archief voor algemeen

Mulhouse

Op weg naar Italië stoppen meneer en mevrouw in Mulhouse, een stadje in de Elzas. Dit arme stadje is eeuwen lang heen en weer geslingerd tussen Frankrijk en Duitsland. Dé plek om eens een choucroute garnie te eten. De choucroute is smakelijk met 2 soorten worstjes, frisse zuurkool, een aardappeltje, varkensvlees en vanzelfsprekend: spek. Het voorgerecht was een salade vigneron. Een salade van worst met wel 300 gram Gruyère en hier en daar een blaadje sla en en een stukje tomaat. De smaak was goed maar zelfs mevrouw Gerritsen was blij de berg Gruyère te laten staan.

choucroute

Reacties (1)

Dutch Bloggies

Mevrouw Gerritsen staat in de lijst van genomineerden samen met 300 andere bloggers. Stem nu en maak Mevrouw Gerritsen de gelukkige. Alleen deze week kun je stemmen. (Je moet wel even inloggen met je emailadres om fraude te voorkomen.) Volgende week wordt de top 20 bekend gemaakt van meest populaire blog.

Reageer

Vrijheid

Soms is mevrouw Gerritsen stil. Dat is niet vaak, want meestal praat ze honderduit. Het is niet zo dat het niet goed met haar gaat. Nee, helemaal niet. Ze geniet nog steeds van de vrijheid die ze sinds één jaar heeft. Als ze zo stil is, dan begint meneer zich altijd een beetje zorgen te maken. Hij is die stilte niet gewend. Maar ook een mevrouw heeft soms behoefte aan een beetje bezinning. De wereld is al druk en onvoorspelbaar genoeg. Brigitte Kaandorp zei het zo in haar laatste theatershow: ‘Het loopt altijd totaal anders dan je van te voren had gedacht’.
Ineens is mevrouw Gerritsen gehecht aan het stijve kapsel van de koningin.
Jammer dat het Bevrijdingsconcert verder zo belabberd is.

Reacties (1)

Wandel- of schildervakantie

Lekker tekenen of wandelen en eten in het prachtige landschap van Aragon onder de bezielende leiding van Adolfo Ramon (schilderen), Mevrouw Gerritsen (gastronomie) en Kees en Wiep (wandelen en accomodatie).
De nieuwe data zijn bekend! Meer informatie.

Reageer

Lente

Mevrouw Gerritsen voelt de lente en gaat op zoek.

Reacties (1)

« Vorige items Volgende pagina » Volgende pagina »