Boerderijwinkels

click

Eindelijk was het dan zover en gingen we op weg naar een boerderijwinkel. Met de TomTom op weg kon er niets meer mis gaan. We strandden op een doodlopende weg, maar na uitleg van een aardige bewoner vonden we de boerderij toch. Eigenlijk was er niets te zien, dat op een winkel leek, maar een vriendelijke boer vertelde over zijn biologische boerderij, zijn dieren, zijn kinderen en zijn melk. Deze man heeft een melktap staan, waar iedere voorbijganger verse rauwe melk kan tappen. Ook verse eieren zijn te koop. Natuurlijk hebben we dat gedaan, want waar kan je vandaag de dag nog rauwe melk krijgen en zelf tappen? De geur van deze melk was heerlijk! De boer dronk al héél zijn leven rauwe melk, dus wat hem betreft hoef je het niet te koken, maar voor de gevoeligen onder ons kan het gevaarlijk zijn!

click

Het bier in de plaatselijke, verder niet aan te raden, kroeg was verre van biologisch en in handen van Heineken. Helaas je kunt niet alles hebben. Maar boerderijwinkels gaan we vaker bezoeken.

Sehnsucht ohne click

Ons Verlangen
Broekergouw 5
1027 AH Amsterdam

3 Reacties »

 1. Wildplukker zei,

  zondag, 19 november 2006 @ 2:12 uur

  Vertelde hij ook nog wat over zijn vrouw, of zoekt ie die nog?

 2. Wildplukker zei,

  zondag, 19 november 2006 @ 2:17 uur

  Met de TomTom naar Zunderdorp! Technoslaven!

 3. Konijn zei,

  zondag, 27 november 2011 @ 10:39 uur

  Zijn wij in het zuidoosten toch wel gezegend met aardig wat boerderij-winkels die makkelijk per fiets te bereiken zijn.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Laat een reactie achter: