Melkconfituur

click

Vandaag is een bijzondere dag, want zusje is jarig. Daarom ga ik een lekkere melkconfituur, dulce de leche, confiture de lait, milk jam maken.

Dulce de leche 

1 liter volle melk
1.25 kilo suiker
1 vanillestokje

Kook de melk au bain marie met de suiker tot je een mooie blonde caramelkeur hebt, met de dikte van honing. Vul de gesteriliseerde potjes en sluit ze.

Lekker op een geroosterd broodje of als saus bij een dessert.

6 Reacties »

  1. meneer Wateetons zei,

    woensdag, 20 december 2006 @ 10:27 uur

    Klinkt goed! Enig idee hoe lang dit te bewaren is?

  2. Mevrouw Gerritsen zei,

    donderdag, 21 december 2006 @ 7:52 uur

    Toch zeker een half jaar.

  3. tante ria zei,

    zondag, 24 december 2006 @ 17:00 uur

    Dit maakt me heel nieuwsgierig.
    Hoe lang moet de melk au bain marie wel niet koken om een dikte van honing
    te verkrijgen.

  4. Mevrouw Gerritsen zei,

    maandag, 25 december 2006 @ 13:27 uur

    Minstens 4 uur!

  5. Meneer Wateetons zei,

    donderdag, 28 december 2006 @ 21:58 uur

    Zo. Die staat op het vuur. 1,25 kilo suiker! Mijn hemel, dat gebruik ik in een jaar. Ik heb er wat citroenschil bijgedaan. Ik ben benieuwd.

  6. Meneer Wateetons zei,

    maandag, 1 januari 2007 @ 23:10 uur

    Gelukt!
    Door tijdgebrek (een uur of vijf) was de substantie iets minder stroperig dan had gekund maar de geur en smaak zijn geweldig. Mijn gasten waren ook zeer content aangezien ze toevallig onlangs in Argentinie kennis hadden gemaakt met het goddelijke goedje. Ik heb, met uitgebreide bronvermelding, het recept overgenomen.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Laat een reactie achter: