Vivian Hann

click

Een van mijn favoriete winkels in Amsterdam, is de winkel van Vivian. In haar winkel kun je een zeer persoonlijke selectie vinden, van allerlei design serviesgoed, glaswerk, servetten en tafellakens. Zoals bijvoorbeeld Orrefors, Dibbern of Georg Jensen. Het leuke is, dat zij over alles wat ze verkoopt, zeer enthousiast is. Ze kan je van alles vertellen over het ontwerp, de ontwerper, de fabriek en hoe het gemaakt wordt. Natuurlijk heb ik ook het een en ander van haar gekocht, als de portemonnee het toeliet (zie het vorige stukje over de haring). Het is mooi dat zij met overgave en liefde spreekt over de spullen die zij verkoopt. Het zou de ontwerpers plezier doen als ze haar zouden horen vertellen over hun ontwerpen. Zó zouden er meer winkels moeten zijn. Daarom is dit één van mijn favoriete winkels!

Het adres is:
Haarlemmerdijk 102
1013 JG Amsterdam

Open van woensdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.30 uur

click

Kleine Bickersstraat 12.00 uur

7 Reacties »

 1. De Wildplukker zei,

  vrijdag, 19 mei 2006 @ 1:18 uur

  Ik ga snel eens kijken in dat winkeltje van je. Met een niet al te volle buidel geld, want ik ken mezelf. Meneer Gerritsen heeft goed werk geleverd met deze weblog. Ik heb het ook geprobeerd maar snap er niets van. Ik ga maar weer gewoon in de tuin hier (Texel) spitten.

 2. mevrouwgerritsen zei,

  vrijdag, 19 mei 2006 @ 1:32 uur

  Moeten wildplukkers niet vroeg gaan slapen?

 3. De Wildplukker zei,

  vrijdag, 19 mei 2006 @ 1:38 uur

  Wildplukkers houden van het wilde leven. Zo kijken ze ‘s nachts nog naar leuke webcams van opgroeiende slechtvalken: http://www.planet.nl/planet/show/id=2219209/sc=cf508f
  Welterusten dan maar he!

 4. De Wildplukker zei,

  vrijdag, 19 mei 2006 @ 1:39 uur

  Of gaan webloggers ook de hele nacht door?

 5. Meneer Gerritsen zei,

  vrijdag, 19 mei 2006 @ 13:54 uur

  Beetje schoffelen, beetje observeren, beetje plukken…
  Ik wou dat ik een Wildplukker was…

 6. tante Mientje zei,

  vrijdag, 19 mei 2006 @ 19:16 uur

  Dag mevrouw Gerritsen.
  Voor deze weblog ga ik de naam van jouw overgrootmoeder gebruiken.
  Gefeliciteerd met je initiatief. Ik heb officieel toestemming van jouw moeder om me te melden. Ze was streng over de datum hoor!
  Ik vertrek nu voor twee weken naar de Provence, misschien pluk ik daar ook wel in het wild een wild takje rosemarijn.
  Ik meld me nog wel eens en tuk op recepten.
  Je tante Mientje

 7. Nicoletta zei,

  donderdag, 15 november 2007 @ 23:02 uur

  Dit winkeltje is ook al jaren één van mijn favorieten! :)

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Laat een reactie achter: