Parmigiana di melanzane
‘Vandaag is een goede dag om eens Parmigiana di melanzane te maken’, zei mevrouw Gerritsen tegen meneer. En zo gezegd zo gedaan. De aubergine werd in plakken gesneden en de rijst werd gekookt. ‘Dat ziet er lekker uit’, zei meneer Gerritsen blij!
Parmigiana di melanzane
4-5 aubergines
500 gram gepelde tomaten
basilicum
olijfolie
50 gram Parmezaanse kaas
100 gram mozzarella
2 eieren
zout en peper
bleekselderij
5 druppels tabasco
Snij de aubergine in plakken en bestrooi ze met zout. Laat dit een uur liggen en dep het vocht van de aubergines. Ondertussen zet je in een pan met wat olijfolie de bleekselderij aan met knoflook en blus het af met de gepelde tomaten. Voeg wat zout en tabasco toe en laat het lekker doorpruttelen tot een mooie dikke saus.
Bak de plakken aubergine in de olijfolie tot ze goudbruin zijn. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een lasagnaschaal en giet een dun laagje tomatensaus op de bodem. Maak een laag met de aubergineplakken en bestrooi ze met Parmezaanse kaas. Doe hier weer wat tomatensaus overheen en ga zo door tot alle aubergine op is. Als laatste eindig je met tomatensaus. Strooi daar ruim verse basilicum overheen en beleg het met plakken mozzarella. Klop het ei los en verdeel dit over de schaal. Zet de Parmigiana een half uur in de oven en serveer met brood of rijst. Koud is het ook erg lekker…
Nicoletta zei,
vrijdag, 4 juli 2008 @ 15:34 uur
Hmmmmmmmm, een van mijn favo gerechten… Het ziet er inderdaad goed uit!
jwm zei,
woensdag, 16 juli 2008 @ 0:13 uur
geprobeerd!
maar recept niet goed gelezen en niet alle basisdingen in huis
dus maar wat geprutst, eh… geimproviseerd
had nl courgettes gelezen ipv aubergines
niet verwonderlijk daar ze beide een g int midden hebben
en frans klinken en op es eindigen en zo’n soort vorm hebben
ook over de bleekselderij heen gelezen
maar het deed me aan venkel denken
had ik ook niet in huis
net zo min als tabasco
ik maakte het dus met courgettes,
gemalen venkelzaad (had ik toevallig wel, nog van een fazant indertijd)
italiaanse pikante olie (zelf gemaakt maar vast niet zoals het hoort. hoe hoort het?)
en een snufje chilipoeder, want ik had zelfs deze keer geen verse pepertjes in huis
het was erg lekker, zoals zowat alles met tomatensaus en kaas
volgende keer probeer ik dichter bij jouw recept te blijven
nog gefeliciteerd met je permis de conduire
Pascalle de Haan zei,
zaterdag, 6 september 2008 @ 13:20 uur
Lekker recept, donderdag gemaakt! Had wel meer gepelde tomaten, 2 tenen knof en 30 gram parmazaan extra gedaan – en geserveerd met zilvervlies rijst – donderdag warm gegeten, gisteren koud – lekker met wat stokbrood! Jammie!