Een gezonde geest in een gezond lichaam

clicken aub

Zwetend zat ze op het matje. De stem van de yogaleraar herhaalde de aanwijzingen. De leerlingen om haar heen probeerden serieus de verschillende houdingen goed uit te voeren. Het was 40 graden in de ruimte. Er drupte nog meer zweet op de yogamat. Ze voelde nu misselijkheid opkomen en ze begon zwarte vlekken te zien. Even ging ze zitten om op adem te komen. Nu moesten ze op hun knieën zitten, bips ertussen en bips op de grond, het bovenlichaam steeds verder naar achter tot de rug op de grond lag en de armen gestrekt naar achter. De kont nog steeds op de grond. De volgende houding was op één been staan met het andere been opgetrokken en om het andere been heen gevouwen. Ze stond te trillen op haar been en zwalkte vervaarlijk heen en weer. Ze ademde diep en probeerde haar been uit alle macht gestrekt te houden en toen gebeurde het, ze viel om. Zomaar pardoes op de grond. Liggend op de grond hoorde ze een knal en nog één en nog één en voor ze het wist lag de hele klas op de grond. De leerlingen keken elkaar verbaasd aan en begonnen te lachen, ze rolden van plezier over de grond en konden niet meer stoppen. Het lachen werd steeds harder en de tranen liepen over hun gezicht en mengden zich met het zweet.

recept

1 yogamatje
2 grote handdoeken
een kort strak broekje
een sport-bh

(na afloop veel water)

1 Reactie »

  1. Alexandra zei,

    dinsdag, 3 februari 2009 @ 22:23 uur

    Wat mooi, ik zie dat de amandeltakken nu bloesem hebben. U zult het wel heel leuk vinden dat de takken in uw huis zijn uitgekomen.

    Maar gaat het wel nog goed met u, het lijkt wel strenge yoga?

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Laat een reactie achter: