Undergroundboerenmarkt

Zondagochtend ging ik naar de eerste Underground’boeren’markt. De ‘crime scene’ werd tot op het laatst geheim gehouden. Onderweg manoeuvreerde ik tussen de vuilniszakken en de glassplinters uit angst voor een lekke band.

Om 11.00 uur stond ik voor de zwarte deur van Rokin 75 met al mijn waren. Ik stond er alleen voor, want meneer Gerritsen moest onverwacht naar Groningen. Ik volgde de borden en op de tweede etage werd de markt opgebouwd. Met meneer Wateetons ruilde ik mijn yuzuspekjes en bananenchocojam voor twee worsten. Dit was een grote verrassing want na alle ‘ah shit’ verhalen had ik deze uitmuntende worstjes niet verwacht. Ook met Kattebelletje ruilde ik voor heerlijke kimchi en chiliolie. In een winkelwagentje stalde ik mijn jam en spekjes uit. Het werd zo druk dat ik niet meer rond kon rijden. Dankzij een gouden tip en een A4tje  van meneer Wateetons vlogen mijn waren het karretje uit en om 13.00 uur waren alle yuzuspekjes uitverkocht.

Helaas moest ik om 13.30 uur weg naar een volgende Salon van een geheel andere orde. Samen met Mevrouw Beddington serveerden we een reeks aan Chinese hapjes, van gestoomde oesters tot handgevouwen bao pao’s.

Tot men geen pap meer kon zeggen.

Houd Twitter in de gaten voor de volgende markt en a.s. zaterdag de PS van het Parool. Alle volgers die gekomen zijn bedankt! Leuk jullie gezien te hebben en tot de volgende keer!

6 Reacties »

 1. Nicoletta zei,

  dinsdag, 18 mei 2010 @ 12:11 uur

  Vond het echt jammer dat ik er niet kon zijn (moest werken) en dat ik jouw en andermans lekkernijen heb moeten missen, volgende keer wil ik zeker meedoen! Kuzzie!

 2. Koken met Karin zei,

  dinsdag, 18 mei 2010 @ 12:26 uur

  Helaas, nou begrijp ik waarom ik je niet kon vinden, je was al weg toen ik kwam. En intussen blijft iedereen maar twitteren over je fabuleuze spekjes, dus ik heb duidelijk echt iets gemist. Graag tot de volgende markt!

 3. kattebelletje zei,

  dinsdag, 18 mei 2010 @ 12:36 uur

  Ik vond het ook heel leuk! en jouw spekkies en confiture waren ge-wel-dig!
  Ben benieuwd naar jullie bapao’s (baozi) … :-) )

 4. Sabina zei,

  dinsdag, 18 mei 2010 @ 15:15 uur

  Ga je het recept van de yuzy-spekjes ook verklappen? Ik ben heel benieuwd en ik was dus te laat met kopen…

 5. Eetschrijver zei,

  dinsdag, 18 mei 2010 @ 19:46 uur

  Ach lieve mevrouw, ik was écht verhinderd wegens translatlantisch gelokaliseerd. Maar ik wil wel ontzéttend graag uw intensief bekwetterde yuzuspekjes proeven. Zou dat gaan denkt u? Rond 1 juni ben ik, Vulcanus volente, weer in Nederland.

  (de worst en de kimchi en de chiliolie maken trouwens ook allerlei dierlijks in mij los)

 6. Mariëlla zei,

  dinsdag, 18 mei 2010 @ 20:05 uur

  Die yuzu-spekjes fascineren enorm, en ik heb ze niet gekocht. Dom, dom. Dus graag een volgende keer, voor de gemiste yuzu-dingen en de Wateetons-worst.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Laat een reactie achter: