Oogst

Gisteren, net op het nippertje, vóór de regen, haalde ik mijn fruitoogst van het dakterras.
Frambozen, bramen en appels. Ik haalde de klokhuizen uit de appels en sneed ze in stukken. In een pan samen met het andere fruit en hetzelfde gewicht aan suiker, bracht ik het fruit met de suiker en een scheut witte wijn aan de kook. Toen het tot moes gekookt was, zeefde ik de massa en stopte het in weckpotten. En zo had ik de oogst verwerkt tot een fruitgelei voor in de yoghurt.

De zomer lijkt tot een nat einde te zijn gekomen. Nu is het wachten op een mooie nazomer of herfst. Ik ga dat hier niet afwachten maar pak het vliegtuig naar Tokyo. Daar hoop ik jullie op de hoogte te houden van mijn avonturen als de internetgoden me gunstig gezind zijn. Nog 10 nachtjes slapen.

2 Reacties »

 1. konijn zei,

  dinsdag, 7 september 2010 @ 15:02 uur

  Zit op het moment in de Ardennen.Ook daar zijn wij aan het oogsten wilde frambosen en bramen alleen durf ik niet aan de paddenstoelen te komen die zijn er ook veel. Heb U lange tijd [gemist] druk ziek geen zin? Ik ben niet nieuwschierig maar wil alles weten.Verder wens ik U veel culinair genot in het verre Oosten.

 2. Mevrouw van Zanten zei,

  vrijdag, 1 oktober 2010 @ 9:58 uur

  Beste Mevrouw Gerritsen,
  Wat verheugd het mij u te treffen op zo een prachtige website! Het is weer lang geleden. Als jonge vrouwen hebbben wij elkaar wat vaker ontmoet. Thee gedronken na schooltijd bij u moeder en lekkere taartjes gegeten. Wie weet ga ik weer wat meer plezier krijgen in het koken door u stijlvolle website en de aanlokkende foto’s.Het leek me gepast met u te coressponderen onder de naam van mijn man.Hij zal overigens blij zijn als ik met wat meer plezier zou gaan koken, net als mijn twee zoons.Op dit moment kookt hij met enige passie en ik moet zeggen dan smaakt het eten beter.Al jaren ben ik vegetarisch net als mijn man en kinderen, alhoewel ze nu toch wel graag bij opa en oma in Nijmegen veel vlees eten.Wat ik wel graag doe is bakken en wie weet ga ik ooit eens de reis naar spanje ondernemen samen met mijn man. Eigenlijk ben ik vreselijk honkvast.En daarbij heb ik mezelf min of meer opgelegd dat je flink moet afzien als je op vakantie gaat….Een stap heb ik al gezet,tot groot vedriet van man en kinderen, onze vouwwagen is verkocht en ik mag wat meer toegeven aan mijn genieten van een hotel of huisje. Ik ben benieuwd hoe u het in Tokyo heeft gehad. Het lijkt me fijn zo heel af en toe weer es met u te schrijven. En als ik of mijn man een recept heeft geprobeert zal ik u op de hoogte brengen,
  Een warme groet, Mevrouw van Zanten

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Laat een reactie achter: