Vazen

Als sinds mensenheugenis is mevrouw Gerritsen gegrepen door glas. Het begon ooit met glazen knikkers die haar mateloos boeiden. Helaas was zij niet goed in het spel en moest Mammette steeds nieuwe kopen.
Haar moeder was een hartstochtelijke verzamelaar van glaasjes. De glaasjes waar zij uit dronk in de Franse cafés, werden haar cadeau gedaan door de Fransen. Ze gaven hun kostbaarheden toentertijd nog zo weg aan een vriendelijke maar ook aantrekkelijke vrouw.
Toen ging Pappette zich er mee bemoeien en werd het allemaal groter aangepakt. Er kwamen karaffen, vazen, glazen van beroemde ontwerpers etc. Met het uiteenvallen van het huwelijk viel de collectie ook uiteen en was er een einde gekomen aan het glazenverzameltijdperk.
Het leukste leek het mevrouw om zelf glas te blazen. Zij volgde een cursus bij Tetterode van wel 2 dagen. Daar besefte zij hoe moeilijk het is en hoeveel oefening er nodig is om iets goeds te kunnen maken. Het was een prachtige ervaring.
Niet lang daarna kreeg zij haar eerste glazen vaas. Vanaf dat moment was zij een verzamelaar.

1 Reactie »

  1. Charlotte zei,

    donderdag, 23 juni 2011 @ 18:41 uur

    LEU……………………………………………………………..K

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Laat een reactie achter: