Pommidoro

Vandaag is meneer niet zo lekker. Het rommelt een beetje in zijn buik. Maar het lijstje van mevrouw moet afgewerkt worden dus gaan ze toch op pad naar Pommidoro, in de wijk San Lorenzo. In dit restaurant schijnt Pasolini zijn laatste avondmaal gegeten te hebben.

Meneer en mevrouw zijn vroeg maar al snel zit de hele zaak vol. Er staat een mooie vitrinekast met versbereide groente.
In dit restaurant kun je rigatoni alla pajata bestellen. Dit is pasta met darmen van zuigkalveren. Mevrouw twijfelt een beetje.
Als eerste neemt ze de porchetta. Dit is speenvarken, gebraden met venkel, rozemarijn en knoflook. Hier worden plakken van gesneden. Een broodje porchetta kun je op iedere hoek van de straat kopen, maar mevrouw heeft het nog niet geproefd. Er zijn nu eenmaal grenzen aan hoeveel je kunt eten op een dag. Dít varkentje is heerlijk. De portie is héél royaal, maar het is te lekker om wat te laten liggen. Als tweede besluit ze toch de pajata te bestellen. Hier heeft ze geen spijt van. Het is werkelijk een delicatesse, heel zacht van smaak en subtiel. Het heeft niets van de soms wat moeilijke geur en structuur van tripes. Meneer laat het bij een pasta’tje met eekhoorntjesbrood. Heel erg lekker.

Als laatste wordt een Romeinse artisjok opgediend. Dit is natuurlijk een bijgerecht, maar in Italië kun je op elk moment bestellen waar je zin in hebt. Deze artisjok overtreft ál haar verwachtingen. Hij is boterzacht en heeft zo’n lekkere smaak dat mevrouw in trance raakt. ‘Alleen al deze artisjok is de reis waard!’ roept ze.

Laat een reactie achter: