Puntarelle

Een echte Romeinse groente is puntarelle. Ik leerde hem kennen bij Jean Beddington, die hem soms van Lindenhoff kan krijgen. Natuurlijk wilde ik hem in Rome eten.  Daar maken ze deze voortreffelijke groente met een ansjovisdressing. Het was een grote teleurstelling dat ze deze seizoensgroente in geen enkel restaurant waar wij kwamen serveerden.

Een puntarelle snijdende mevrouw op de markt vertelde ons dat dit de eerstelingen waren. Maar dat ze voor de restaurants nog veel te duur waren. Ondanks dat het in Nederland ook bijna niet te krijgen is, kon ik het niet laten een puntarelle snijder te kopen. Ik had nu de kans en je weet maar nooit. Misschien wordt 2012 wel het jaar van de puntarelle.

3 Reacties »

  1. Stijn Nieuwendijk zei,

    zondag, 23 oktober 2011 @ 8:49 uur

    Nou ben ik toch wel heel benieuwd hoe dat apparaat werkt: haal je de puntarelle daar dan doorheen? Maar hoe dan?

  2. Mevrouw Gerritsen zei,

    zondag, 23 oktober 2011 @ 18:06 uur

    Ik heb het ook nog nooit gebruikt dus dat wordt even uitproberen.

  3. Stijn Nieuwendijk zei,

    maandag, 24 oktober 2011 @ 22:10 uur

    Gelukkig, Mario Puntarelle legt het wel even uit: http://www.youtube.com/watch?v=944I1O2kCzU

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Laat een reactie achter: