Heimwee

Bestaat er ook zoiets als heimwee terwijl je al thuis bent? Ik ruim de koffers leeg en bekijk de Italiaanse cadeautjes. Baba au limoncello, een puntarella snijder, colatura, truffelschaaf, torchietto per pasta, paccheri, gedroogde pepperoncini en Aperol (zonder spritz).

Mijn huis is fijn, opgeruimd en ruikt lekker. Alles werkt. De WIFI is uitmuntend. Het bed ligt lekker. De badhanddoeken zijn zacht. Het ontbijt is uitstekend. De douche is ruim en heeft een goede straal. Het uitzicht is geweldig. De keuken is goed ingericht. Op booking.com zou het allemaal tienen krijgen. Enige minpunt is dat er geen lift is.

Waarom heb ik dan zo’n vreemd week gevoel in mijn buik? Kan ik elk moment in tranen uitbarsten? Voelen mijn knieën slap en kan ik moeilijk slikken?
Waar zijn de mooie steden met hun verkleurde rode en oranje muren? Het marmer en de belachelijk grote beelden, kerken en kathedralen? De Italiaanse ijsjes, niet te zoet, zacht, fris en zalvend? Ik heb nog lang niet genoeg tramezzini gegeten en ik ben véél te weinig uit eten geweest. Verder zijn er nog veel meer steden en provincies die ik moet zien.

Ik google even en vind al snel antwoord op mijn symptomen. Ik heb Fernweh, het Duitse woord voor het verlangen om steeds verder te reizen en de tegenzin om terug te moeten keren naar huis.
Gelukkig heb ik nog een paar Italiaanse verhalen voor jullie in petto en een stapel foto’s van meneer Gerritsen. Zo kan ik toch af en toe nog even terug.

2 Reacties »

  1. Konijn zei,

    zondag, 30 oktober 2011 @ 21:33 uur

    Heimwee naar het zoete leven. Maar ja plicht roept. Maar gelukkig hebben we de foto”s nog.Af en toe maar een blik op werpen als U in een dipje zit.

  2. schoonbroer wijn zei,

    donderdag, 10 november 2011 @ 14:33 uur

    Wat een fraai stukje weer! Herkenbaar. Zeker in relatie tot Italië. Bij mij is de fernweh een fase verder… Foto’s helpen niet meer…

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Laat een reactie achter: