Kouw sjotel en Schwarzwalderkirschtorte

Het leuke van Limburg is dat je ook dicht bij België en Duitsland bent. Na een broodje kouw sjotel vertrokken we naar Aken, slechts 25 minuten verwijderd van ons logeeradres. Grappig om in zo’n korte tijd ineens in een andere cultuur te zijn. We begonnen met een Stück Torte. De Tortes hier waren echt enorm en zelfs ik wilde een stuk delen. We kozen een Schwarzwalderkirschtorte en een Apfelstrudel, die we met z’n driëen opaten. Het was héérlijk. De zachte crème met de luchtige chocoladecake en de zure met Kirsch doordrenkte kersen. Meneer genoot van zijn warme Apfelstrudel.

Het ijs was gebroken en we gingen flink shoppen. Het plan was om in een beroemde snackbar te gaan eten. Deze snackbar is van een Michelinchef en alles wordt zelf gemaakt: de Currywurst, friet, sauzen en je kunt er zelfs champagne bij drinken. Helaas ging dit feest niet door want er was geen zitplaats meer vrij. We moesten uitwijken naar een brasserie. Dit was géén straf en we peuzelden lekker st Jacobsschelpen met bloedworst en pompoen, kalfsniertjes en een rumpsteak op. Onze buikjes waren vol en door het donker leidde Tom Tom ons veilig naar huis. Aachen wij komen terug.

Kouw sjotel, een handig gerecht bij veel bezoek

500 gram runderstoofvlees (draadjesvlees)
1 kilo vaste aardappelen in blokjes
mosterd
mayonaise
augurkjes
zilveruitjes
peper en zout

Kook het stoofvlees. Laat het afkoelen en maak het fijn door de het uit elkaar te trekken.

Kook de blokjes aardappel gaar.

Meng het vlees met de aardappel en doe er een flinke eetlepel mosterd bij en mayonaise naar smaak. Eventueel nog peper en zout. Meng er ook nog zilveruitjes en stukjes augurk doorheen.

Mijn grootmoeder dresseerde het vervolgens op een sjotel met Hollandse kropsla en decoreerde de kouw sjotel met zalm uit blik, gekookte eitjes, tomaat, toefjes mayonaise en nog meer augurkjes.

2 Reacties »

  1. konijn zei,

    woensdag, 8 februari 2012 @ 10:40 uur

    Zo te lezen is het geen straf om af te zakken naar het zuiden. Het doet je goed.Gaan zelf regelmatig naar ons 2e huisje in het Duitstalige gebied van de Belgiesche Ardennen.

  2. schoonbroer wijn zei,

    woensdag, 8 februari 2012 @ 13:55 uur

    Die currywurst is daar écht heel erg lekker. Vergeet en passant de hotdog niet de volgende keer…

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Laat een reactie achter: