Vakantie met mevrouw G.

Schrijf je nu in voor een week vakantie in Juseu met mevrouw Gerritsen!

In het prachtige Aragon, een provincie vlak bij de Spaanse Pyreneeën, ligt het dorpje Juseu. Je neemt een slingerweggetje van 5 kilometer omhoog en je bent in het kleine dorpje dat op een rots gebouwd is. Aan de ene kant zie je de Pyreneeën liggen en aan de andere kant is het achterland, met zijn terrasvormige akkers. Verder is er natuur en stilte. Dit dorp, dat van oorsprong een truffeldorp is, heeft nog één truffelzoeker. Verder wonen er nog een paar oude mensen die de dag doorbrengen met het onderhouden van hun moestuintjes en olijf- en amandelboomgaarden. Voor wie van natuur en wandelen houdt is dit een fantastische omgeving. Overdag lekker wandelen en ‘s avonds streekgerechten eten, bereid door mevrouw Gerritsen met hulp van meneer. De huizen die tot onze beschikking staan, zijn met liefde en aandacht opgeknapt door Kees Bolt en Wiep Vermeulen. Zij hebben ervoor gekozen de drukke stad achter zich te laten en hebben zich hier gevestigd met hun zoontje Milan.

Er zijn 2 huizen ter beschikking, Casa Milan en Casa Arriba. De huisjes zijn in authentieke staat gebracht en van het nodige comfort voorzien. Er is een heerlijke houtkachel, ijskast, badkamers met douche en wasmachine. Je kunt ook op de grote terrassen buiten zitten en van het prachtige uitzicht genieten.

Voor het eten maakt mevrouw Gerritsen gebruik van streekproducten. Er zijn heerlijke kazen en hammen uit de streek en worsten van het beroemde Iberische varken. In het seizoen zijn er verse vijgen, wilde groene asperges, fantastische tomaten en soms zelfs truffels verkrijgbaar. Ook zijn er bijzondere, door ons vergeten groentes, zoals borage, kardoen en snijbiet. Bij het eten wordt natuurlijk goede wijn uit het Somontano gebied geschonken.

Een voorbeeld:
Salade met verse ansjovis, Serranoham en groene asperges
Paella met vis
Flan de naranja

’s Avonds wordt het diner in La Escuela geserveerd of op een mooie plek buiten. De ‘Escuela’ is het oude gerestaureerde schooltje van Juseu.

De prijs zal 525 euro per persoon per week zijn, op basis van een tweepersoonskamer. Dit is inclusief ontbijt en 6 diners.

Het ontbijt zal in de huisjes dagelijks worden aangevuld.

De reservering is per groep van minimaal 4 en maximaal 10 personen

In de omgeving zijn allerlei bezienswaardigheden en er zijn veel bodega’s waar fantastische wijn gemaakt wordt. In overleg kunnen wij helpen bij het organiseren van een en ander.

We hebben deze vakantieweek in het najaar gepland (oktober, november). De exacte datum wordt in overleg bepaald.

Bel of mail voor meer informatie!